Svaki trgovac koji trguje binarnim opcijama je, naravno, zainteresovan i želi da zaradi što više a izgubi što manje. Da bi se to ostvarilo, trebate znati u kojem smeru će se cena sredstva kretati i eventualno kupiti opciju koja će pobediti.

Istovremeno, nije jednostavno uvek pogađati. Da biste pogodili, naravno, ne oslanjajte se na sreću nego na savesne kalkulacije i duboke analize tržišta. Samo u tom slučaju moći ćete da napravite prognozu sa mogućnošću ostvarivanja od 60-70%. Praksa je pokazala da je tačnost ove prognoze u većini slučajeva prihvatljiva i ako razvijete strategiju sa takvim nivoom tačnosti, redovno ćete ostvarivati dobit i možete da budete sigurni da će balans na vašem računu rasti.

Međutim, šta uraditi ako cena i dalje ide u pogrešnom smeru, ako se vaša prognoza ne ostvaruje? Šta možete da uradite da neprofitabilnu opciju pretvorite u profitabilnu ili da je učinite barem manje neprofitabilnom?

Moramo odmah da kažemo da je mali broj načina da se to uradi i to je slabost trgovanja binarnim opcijama. Na berzi, kao i tržištu valutama, postoji mnogo prilika da situaciju okrenete u željenom smeru. Konkretno, pružaju se velike prilike narudžbama koje mogu da se podese na mnogo različitih načina tako da možete da nastavite ili samo zatvorite opciju bez čekanja da cena dođe do određene granice i vi izgubite još nekoliko dolara.

Sve ove karakteristike ne postoje na tržištu valutama. Ali postoji nekoliko trikova koje mogu iskoristiti oni koji žele da osvoje više a izgube manje.

Obrnuta investicija

Ovo je jedna od onih tehnika koja se može uspešno koristiti na bilo kojem tržištu i kod bilo kojeg brokera. Ideja je da otvorite poziciju u drugom smeru ako vidite da cena ne ide gde biste vi želeli. Naprimer, kupili ste Call opciju za 10$ i cena joj je opala. Ako kupite Put opciju za istih 10$, onda vam je zagarantovano da ćete osvojiti jednu od ovih opcija. U najmanju ruku, ponuda koju osvojite će vam pomoći da pokrijete gubitak od najmanje 75%. Iskustva pokazuju da se ova strategija može primenjivati u većini slučajeva.

Neki trgovci pretvaraju obrnutu investiciju u svoju glavnu strategiju. Kako radi? Prilično jednostavno. Ujutro ste, naprimer, kupili opciju koja povećava cenu nekog sredstva. Uveče, par minuta pre isteka opcije, proverite kako se kreće. Ako je sve uredu i ako je cena veća od one koja je bila, onda nemate razloga za brigu i možete samo čekati da dobijete svoj novac. Ako stvari i ne idu baš najbolje – cena ide u suprotnom smeru i nema šanse da u par minuta dođe tamo gde vi želite – onda hitno kupite Put opciju za smanjenje cene i za isti iznos kao i prvu opciju. Jedna od ovih opcija će pobediti tako da barem nećete pretrpeti gubitak.

Ova strategija nije visokoprofitabilna ali ima i svoje prednosti: mali broj transakcija dnevno (maksimalno dve), malo vremena koje joj je potrebno posvetiti i relativna stabilnost.

LEAVE A REPLY