Šta je potrebno uraditi da kupite binarnu opciju? Registrujte se na sajt brokera i uložite iznos kojim ćete kupiti opciju. Nakon toga, možete početi da trgujete.

Da biste izvršili kupovinu, trebate izabrati nekoliko parametara opcije:

  • osnovna sredstva
  • vrednost
  • vreme i rok važenja.

Što se tiče vrednosti i vremena, sve je očigledno čak i osobi koja to nikad pre nije radila. Međutim, šta su osnovna sredstva  koja se moraju prva izabrati?

Osnovne informacije o osnovnim sredstvima

U suštini, osnovna sredstva određuju čime tačno ćete trgovati. Da maksimalno pojednostavimo, osnovna sredstva su objekat koja prave promene na dijagramu i biće vam najvažnija u procesu donošenja odluke.

Često nam se može zavrteti u glavi od brojnih opcija koje nude brokeri kao što je AnyOption. Ali nije mnogo strašno i komplikovano.

Postoji mnogo izbora ali moguće je kategorisati ga.

Valute

Trgovanje valutama je već tradicionalno na Forex-u. Međutim, prisutno je i na tržištu binarnih opcija i uvek u paru. Naprimer, EUR/USD, GBP/JPY.

Kada vidite ove kombinacije, trebate imati na umu da trgujete na osnovu toga da li će kurs prve valute biti veći ili manji od druge valute. Naprimer, ako je trenutna cena Evra 1,3322 puta veća od cene američkog dolara, onda će EUR/USD dijagram biti na tački 1,3322. Tako možete otvoriti poziciju na osnovu prognoze da će cena ići gore i dostići 1,3350 ili pasti do 1,3300.

U zavisnosti od tačnosti vaše prognoze, ostvarićete ili nećete ostvariti dobit. Binarne opcije su dobre jer ne morate da računate koliko daleko će cena ići. Čak i jedna tačka je dovoljna da pobedite.

Akcije

Moguće je na isti način trgovati akcijama raznih kompanija kao što su HSBC ili Apple. U zavisnosti od dešavanja na svetskom tržištu, cena ovih akcija može da ide gore ili dole. Vaš zadatak je isti, da predvidite tačnu promenu cene.

Ovaj slučaj je još jednostavniji ako imate samo jednu vrednost koja je cena akcije a ne valutni parovi.

Berza je jedna od najstarijih i najtradicionalnijih tržišta. Međutim, u tom slučaju, važno je odabrati kompaniju čijim akcijama se može verovati. Postoje korporacije čije akcije su pouzdanije od nekih valuta.

Indeksi

Indeksi su pokazatelji vrednosti imovine koja obuhvata obračun odgovarajućeg indeksa. Naprimer, ako indeks uključuje dva sredstva (akcije dve kompanije) jednakih vrednosti i vrednost jednog sredstva dramatično padne dok vrednost drugog blago raste, indeks će pasti.

Postoji mnogo različitih indeksa ali, po pravilu, trguje se samo najpopularnijim. Naprimer, Nasdaq i Dow Jones su indeksi američkog tržišta. Prvi uključuje akcije kompanija visoke tehnologije a drugi – akcije velikih kompanija koje predstavljaju sve sektore američke industrije.

Sa praktične strane, kada trgujete indeksima, vidite iste dijagrame i njihova kolebanja. Vaš zadatak je sličan kao i kada trgujete drugim vrstama sredstava – predvideti tendenciju indeksa u najbližoj budućnosti.

Roba

Ovde je sve jednostavno i jasno. Ne trguje se samo valutama i akcijama na berzi, nego i stvarnim robama. Naprimer, prirodnim resursima i robama kao što su zlato, srebro, nafta, svinjetina, pamuk ili žitarice. Njihova cena se, također, menja. Tako imate priliku da zaradite novac otvarajući pozicije i predviđajući vrednost opcija.

LEAVE A REPLY