Situacija kada se brokeru binarnim opcijama ne žuri da isplati zarađeni novac, a zatim potpuno odbije da vrati novac koji je trgovac uložio, je veoma neugodna. Međutim, nije uvek moguće sprečiti takve situacije, posebno zato što posredovanje u investicionim uslugama na domaćem tržištu praktično nije regulisano. Zbog toga trgovac mora da bude mentalno spreman za sve situacije i da misli na sve situacije koje bi se eventualno mogle desiti.

Moram da kažem da ako, u principu, operater – prevarant jednostavno prikuplja sredstva pod izgovorom pružanja usluga na tržištu binarnim opcijama, nemoguće je prisiliti ga da vrati novac. Zbog toga postoje zakonske organizacije  različitih nivoa koje bi se trebale tada uključiti. Međutim, mala je verovatnoća da će se vratiti tačna količina novca.

U nekim slučajevima, kada se radi o velikim brokerima koji imaju licencu za rad, moguće je rešiti pitanje novca pozivajući se na regulatora koji je izdao licencu. Međutim, u takvim slučajevima odbijanje povraćaja ima razumno opravdanje jer organizacija ne želi da „odjednom“ izgubi licencu za koju su platili mnogo novca (osim toga, dobijanje takvog dokumenta traje dugo).

Sistem isplate

Rešenje razmotreno u daljem tekstu ne podrazumeva direktnu ni indirektnu isplatu. Postoji mogućnost povraćaja od strane platnih sistema preko kojih je novac prenet na račun brokera. Ali ovaj mehanizam samo funkcioniše kada ulaganje izvršite bankovnom karticom. To može da bude kartica bilo koje banke ali potrebno je da podržava jedan od sistema plaćanja – Visa ili MasterCard (mora biti prikazan logo).

Ako je ulaganje izvršeno na neki drugi način, naprimer putem računa elektronskog sistema plaćanja, to neće biti moguće. Zato, prilikom odabira načina ulaganja, vredi razmotriti mogućnost plaćanja kreditnom karticom – ovaj izbor daje šansu povraćaja novca ako se broker iznenada pokaže kao prevarant ili odbije da vrati transakciju.

LEAVE A REPLY