Trenutno postoji mnogo signala za trgovanje koje nude trgovci. Međutim, nije svaki signal za trgovanje efikasan. Obzirom na ovu činjenicu, suočićete se sa sledećim problemom: kako pronaći zaista pouzdane besplatne ili plaćene signale? Videćemo koje faktore treba uzeti u obzir prilikom odabira pravih signala.

Prvi faktor za razmatranje je brend. Brend igra važnu ulogu kada nešto kupujemo. Stoga, uvek je potrebno pogledati ko vam tačno nudi da kupite plaćene (ili besplatne) signale za trgovanje. Dobro je kad ste u kontaktu sa agencijom čija je glavna delatnost analiziranje tržišta ili sa uglednim i pouzdanim trgovcem.

Agencije i većina renomiranih trgovaca su već stekli ugled i lako možete na internetu da pronađete informacije o njihovom poslovanju. Ako dobijete informacije od njih, veće su šanse da će signali biti od pomoći. Međutim, ako niste sigurni u pouzdanost signala, bolje da ih nikako i ne koristite.

Većina brokera nudi trgovcima svoje besplatne ili plaćene signale, te posebne individualne konsultacije koje daju lični menadžeri.

Imajte na umu – ako planirate da kupite signale za trgovanje, prvo trebate probati nekoliko besplatnih signala kako biste se uverili u njihovu efikasnost. Tek nakon toga možete da odlučite da li kupiti signale bez provere njihove efikasnosti u stvarnim situacijama.

Kada koristite sistem za trgovanje, dobro je znati principe njegovog funkcionisanja. Obično oni koji nude signale za trgovanje žele da podele informacije o tome na šta su se ustvari bazirali. Pružanje ovih informacija čini ponudu kredibilnijom. Ako znate da se sistem bazira na određenim linijama i indikatorima, bićete sposobni da naučite kako ih samostalno koristiti.

Pre korišćenja bilo kakvih signala za trgovanje, potrebno ih je proveriti. Naravno, nećete dugo a besplatno moći da testirate njihovu efikasnost. Ali ako platite određene signale, preporučujemo vam da ih ne koristite odmah. Bilo bi dobro testirati ih pomoću demo računa.  Ako se dokažu efikasnim, bićete u mogućnosti da osvojite novac koji ste potrošili. Ako se signali pokažu neefikasnim, nećete potrošiti novac koji bi inače bio izgubljen da je uložen u pravi račun i korišćen za trgovanje na osnovu prognoze koju su dali signali.

LEAVE A REPLY