Šta je potrebno uraditi ako planirate da primenjujete ovu strategiju u binarnim opcijama?

Prvo, potrebno je da je ulog u korelaciji sa minimalnom ponudom. Ponuda mora da bude manje magnitude. Naprimer, ako je vaš ulog 250£, možete da kupite opciju koja košta 1£. U tom slučaju, morate imati baš veliki niz neuspešnih ponuda kako biste izgubili sav ulog (8-9 ponuda). Ali ako počnete sa ponudom od 250£, izgubićete sve dok trepnete okom.

Drugo, poželjno je da ne koristite ista osnovna sredstva nekoliko puta u nizu. Ako ste prognozirali rast Evra i izgubili, ne biste trebali više da kupujete ni prodajete ugovore za ta sredstva.

Treće, ako koristite Martingale strategiju, opcija od minut i 30 sekundi je najbolji izbor za vas. Trgovac koji logički razmišlja teško može da predvidi gde će biti cena za nekoliko sekundi. To je skoro nemoguće. Vi i drugi trgovci ste u istoj situaciji. Usput da spomenemo, važno je da poslujete sa brokerom koji otplaćuje cenu opcije u potpunosti ako je pozicija zatvorena po ceni po kojoj je prethodno otvorena. Kada radite sa minutnim opcijama, mogućnost da se ovo desi je velika tako da ne biste trebali izgubiti novac.

I na kraju, pokušajte da se ne igrate sa tendencijama. Ako vidite da Evro ima uzlaznu putanju, kupite ga. Ako vidite da cena zlata pada, prodajte ga.

Ako osim Martingale-a koristite i druge alate (indikatore, linije), to će vam osigurati stabilan prihod, ne kao kockara nego kao pravog člana tržišta.

Kako zaraditi na One Touch opcijama

Binarne opcije su vrlo dobra prilika da povećate svoje prihode. Profit je jedan od parametara koji trgovanje opcijama čini tako popularnim. Po pravilu, u većini slučajeva svaka ponuda vam može dati profit od 60-85%. Naprimer, ako kupite opciju od 10£, vaš prihod će biti 16£-18,5£. To uopšte nije loše, obzirom na to da je rizik od trgovanja opcijama mali i predvidiv u poređenju sa Forex-om i drugim berzama.

Međutim, jasno je da mnogi trgovci žele da ostvare maksimalnu zaradu koja je veća od 85%. Za takve klijente, brokeri su napravili One Touch opcije.

Šta je „One Touch“?

„One Touch“ nije klasična binarna opcija jer, u ovom slučaju, nije važno samo da li će cena biti veća ili manje od trenutne, nego i u kom smeru će se kretati i koliko daleko će biti o trenutne tačke.

Da biste bili u situaciji da je One Touch profitabilan, cena na dijagramu mora da dostigne tačku koja je označena prilikom otvaranja pozicije. I ovde je sve jednostavno. Ako cena dostigne ovu tačku, opcija se smatra profitabilnom i vi dobijate svoj novac. Koliko? Zavisi koliko daleko je bila tačka koju ste izabrali od početne cene prilikom otvaranja pozicije. Prema tome, trgovac ima pravo da izabere pobednički iznos.

U nekim slučajevima, One Touch opcija pomaže da ostvarite profit od 100%, a ponekad i  500% i više. To znači da možete da zaradite 500£ sa samo 100£ svog uloga i sa samo jednom ponudom za opciju čiji period može da bude veoma kratak. Nikakvo čudo što su binarne opcije ovog tipa veoma popularne.

Prednosti i mane

Koja je glavna prednost ovih opcija? Naravno, to što mogu da vam pomognu da zaradite mnogo. Ako koristite prilike koje vam nude ove opcije, možete napraviti manje ponuda nego u Call/Put ponudama i zaraditi mnogo više. Međutim, rizik od gubitka je, također, veći, zato optimalna strategija One Touch trgovanja opcijama zahteva ozbiljan pristup svakoj ponudi i ređe korišćenje.

Druga važna prednost One Touch opcija je što cena treba samo da dotakne tačku koja vam treba da biste ostvarili dobit. Dovoljno je da se to desi jednom. Nema razlike gde će cena biti u trenutku isteka vaše opcije, iznad ili ispod nivoa. Može čak da ide i niže od tačke na kojoj je otvorena vaša pozicija. Čim se desi doticanje, vi automatski zarađujete novac. Usput da spomenemo, većina brokera „računa“ One Touch opciju izvršenom kad se desi doticanje. Drugim rečima, možete da otvorite dugu poziciju od, naprimer, nekoliko dana, a zaraditi novac za par sati od trenutka događaja koji je uzrokovao izvršavanje. To je veoma pogodno.

Što se tiče mana ovih opcija, glavni problem je prilično veliki rizik. Ali to je često i prihvatljiv rizik jer je dobit mnogo veća nego kad koristite druge opcije.

Ipak, One Touch opcije nisu uvek i profitabilne. Profitabilnost uspešne ponude pomoću Call/Put opcije je 50%. Cena može da ide gore ili dole, nema trećeg načina. Međutim, u situaciji kad se koriste One Touch opcije, profitabilnost uspešne ponude je obrnuto proporcionalna udaljenosti od prolaska cene do početne tačke. Stoga, važno je pravilno izmeriti rizik i ne pokušavati osvojiti veliki novac sa malim šansama da to zaista i ostvarite. Bolje je zaraditi pristojan novac sa mogućnošću da ostvarite željeni cilj.

LEAVE A REPLY