Trgovanje binarnim opcijama, kao i trgovanje na berzi, su procesi koji zahtevaju od trgovca i znanje i veštine a oduzima i mnogo vremena.

S jedne strane, prednost binarnih opcija je što trgovac ne mora da troši previše vremena na tržištu. Na kraju krajeva, kupivši opciju, nećete morati da beležite njenu „sudbinu“ jer će sve postati jasno u vreme isteka kada trgovac obično ne može ništa ni promeniti.

Međutim, sve druge tačke koje su važeće, naprimer kod Forex trgovca, samo su važeće za za tu opciju. Konkretno, morate potrošiti mnogo vremena tražeći signale za trgovanje. Tako se javlja pitanje – da li je moguće poslovati bez njih? Možemo li verovati svim robotima za trgovanje ili, kako se još zovu, botovi? Da li je zaista moguće tako trgovati opcijama? I što je najvažnije – koliko je zahtevno i korisno?

Tri načina trgovanja na berzi

Ideja korišćenja robota i automatskih sistema za trgovanje nije ništa novo. I na berzi i kod trgovanja valutama, ovakvi roboti se redovno koriste. A kada govorimo o korišćenju ovakvih sistema, postoje tri načina trgovanja.

Prvi je potpuno nezavisno trgovanje kada trgovac ne koristi nikakve savete i sam pravi ponude. To zahteva dugotrajno prisustvo na tržištu, kao i duboko razumevanje svega što se dešava na njemu. Istovremeno, ovaj način se može nazvati najboljim jer smisleno trgovanje uvek donosi više profita.

Drugi način – pomoć savetnika. Treba napomenuti da savetnici nisu botovi i mogu se razlikovati na razne načine. Od besplatnih ili plaćenih saveta koje dobijate mejlom ili telefonom, do specijalnih programa koji pomažu da ne propustite pravi trenutak za kupovinu opcije.

I treći način jeste kada se potpuno sve radi bez učešća trgovca. Trgovac dođe na sajt brokera, pokreće određeni program, podešava uslove trgovanja i program trguje potpuno sam kupujući opcije u najpovoljnijim trenucima.

Koliko je to profitabilno? S jedne strane je, naravno, korisno jer ne morate da trošite vreme a ipak zarađujete. S druge strane, trgovac je zanimanje kao i svako drugo i to zahteva „ulaganje“ vremena, energije i intelektualnih sposobnosti. San da će se sve „samo odraditi“ i da će novac doći sam bez vašeg truda se često pretvori u razočarenje jer roboti mogu i izgubiti novac. U najmanju ruku, zahtevaju svakodnevno praćenje. U najboljem slučaju, bilo bi lepo znati kako tačno sistem radi, koje su njegove snage i slabosti, kad i koja sredstva daju najbolje rezultate. Samo tada možete očekivati da će vaš robot uspešno trgovati.

LEAVE A REPLY