Za početak, šta su to, ustvari, binarne opcije? Uprkos činjenici da postoje brojne razlike između trgovanja i trgovanja opcijama, naprimer, na Forex tržištu, krajnje binarne opcije su isto što i berza. To je preprodaja valuta, akcija ili robe.

A ako govorimo o trgovcu, to je osoba koja je uključena u prodaju, dobija profit i ima sledeće karakteristike.

Nema minimalnog ni maksimalnog iznosa dobiti. S jedne strane, to je loše jer ne postoji garancija da ćete išta zaraditi. S druge strane, to je odlično jer imate priliku da zaradite bilo koji iznos. Zato, bavljenje opcijama može zaista da bude dobro rešenje za rešavanje finansijske situacije ako znate kako to ispravno raditi.

Zarada zavisi od toga koliko su tačne vaše prognoze o kretanju cena određenog sredstva. Zato je sposobnost određivanja tačnih prognoza ključni faktor za trgovce. Obično se to mora naučiti. Ako govorimo o razlici između običnog trgovanja opcijama i berzi, u prvom slučaju ne morate da kalkulišete koliko daleko će se cena kretati u jednom ili drugom smeru. Dovoljno je da je bilo koji smer koji predvidite tačan. Iz tog razloga, trgovanje opcijama je često i profitabilnije i definitivno lakše od običnog trgovanja valutama ili berze.

Da biste počeli da zarađujete, potrebno je kupiti jednu ili više opcija. S obzirom da je u ovom slučaju opcija proizvod, potrebno je da je kupite novcem. Zato ne možemo reći da ova vrsta trgovine ne zahteva ulaganje. Osim toga, što skuplju opciju kupite, veća će biti i dobit jer se po pravilu računa procenat vrednosti opcije koju ste kupili. Ako kupite prosečnu opciju od 10$, to je prvi nivo dobiti, ali ako se radi o 100$ – priča se u potpunosti menja. To omogućava trgovcima da sami podese svoju dobit.

LEAVE A REPLY